onsdag den 7. september 2011

Havregrynskugler

Havregrynskugler hører til min jul og det er en af de traditioner jeg nødigt vil undvære. Her er opskriften på ca. 100 stk havregrynskugler:

250 g havregryn (7 dl)
200 g flormelis (4 dl)
75 blødt smør eller margarine (vi bruger "fri" som er ren plantemargarine og det smager dejligt)
50-75 g kakao (1,5-2 dl)
1,25 dl fløde kan evt. erstates med soya hvis man ikke kan tåle mælkeprodukter
evt. lidt likør, cognac eller rom for voksensmag

Havregrynene køres gennem en kødmaskine eller blendes til de er i små fine stykker. Alternativt kan havregrynene nulres gennem hænderne... det gjorde vi i min barndom og det fungerede helt fint.

Alle ingredienserne piskes/blandes sammen til en fast masse. Form hele portionen til små kugler ... tril dem evt. i lidt kakaopulver.

Læg kuglerne lagvis i en bøtte (skil lagene med madpakke- eller bagepapir) og sæt dem i køleskabet, hvor de kan holde sig i ca. 8 dage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar