tirsdag den 24. september 2013

Papir julestjerne DIY sådan laves julestjernen


Klip eller skær 6 kvadratiske stykker papir i samme størrelse. Jeg har valgt at skære mine i 6 x 6 inch, da man kan købe papir i 12 x 12 inch og hvert stykke gav 4 firkanter.
Fold dem på skrå - hjørne mod hjørne. Fold hjørne mod hjørne igen.

Klip langs den længste side med jævne mellemrum. Dvs. prøv at få samme bredde på alle "strimlerne". Mål evt. med en lineal hvor bredde de skal være.

Jeg klippede 5 gange. Klip op til ca. ½ til 1 cm fra kanten alt efter størrelsen på trekanten.

6 foldede og klippede trekanter klar til at blive foldet ud og sat sammen.

Fold papiret helt ud og tag nu de mindste hjørner og lim eller hæft sammen. Det kan gøres på to måder. 1: Lim de mindste hjørner sammen på den ene side. Vend papiret om og lim de næste to hjørner sammen på modsatte side. Vend papiret igen og lim de næste hjørner sammen osv.

eller 2: lim hver anden "spids" på den ene side.

Her er hver anden "spids" limet sammen på den ene side. Vend nu papiret om og lim de resterende "spidser" sammen på den anden side.

Her ser du en firkant hvor den ene halvdel er limet og en firkant hvor begge sidder er limet.

3 færdige firkanter er nu klar til at blive hæftet eller limet sammen i nederste hjørne. De hjørner der skal sættes sammen er de hjærner der ligger i midten og peger på hinanden. OBS, det ser pænt ud at vende alle dele samme vej... her ligger de hvide sidder alle i samme retning og de farvede den modsatte vej.

De 3 øverste firkanter er nu hæftet sammen og de næste er klar til også at blive hæftet sammen. Når du har hæftet de næste sammen, skal de to bundter hæftes sammen - samme sted.

Den færdige stjerne ser sådan her ud og for at den skal være stabil når den hænger, skal alle vingerne hæftes eller limes sammen der hvor de mødes naturligt. 
Ingen kommentarer:

Send en kommentar