søndag den 27. november 2016

DIY Julestjerne - Foldbar 3D Ornament - Rondel der kan foldes

Foldestjerne / Ornament / Rondel lige til at folde fladt sammen.

Dette er uden tvivl den smukkeste julestjerne / rondel / ornament jeg nogensinde har kreeret. Og bedst af alt, den kan foldes flad og gemmes til næste gang uden at det giver problemer. Tidligere år har jeg også lavet store fine julestjerne men de er alle gået til, da de ikke kunne foldes sammen og jeg ikke havde æsker der var store nok.

Denne gang har jeg prøvet at lave billedopsætningen lidt anderledes. Forhåbentlig er det nemmere at overskue ...
Step for step billed forklaring på hvordan stjernen laves
Klik på et billed hvis du vil se det i større størrelse.

Er ret vild med det 3 dimensionelle look jeg har fået frem i dette års stjerne

Magneterne gør at det er nemt at åbne og lukke min julerondel

Den store Julestjerne som jeg viser i videoen ved siden af en
lille stjerne der passer til juletræet

I videoen siger jeg noget i retning af  "det vil være min påstand at man kan lave stjernen i alle størrelser papir som man kan arbejde med" og efter at have tænkt lidt, blev jeg simpelthend nød til at afprøve min egen påstand. Og lur mig om ikke jeg fik ret. Ved siden af den store som jeg viser i videoen kan du herover se en lille udgave. Den lille er lavet af A7 som er 1/4 A5 og den måler ca. 15cm i diameter ( 5 7/8 inch). Den store måler ca. 38cm (15 inch) i diameter. Den lille stjerne har den  perfekte størrelse til at hænge på et juletræ og er også lavet med magneter (2 stk. magneter er nok).

Den mest markante forskel jeg har lavet på de to stjerner er at den lille er klippet mere spids og er ikke blevet "punchet" i kanterne. Ellers er det nøjagtig samme fremgangsmåde. Undtaget er at den lille ikke behøver et midterstykke for at holde sig i facon.

Hvis du selv vil lave en julestjerne eller to vil jeg anbefale dig at se videoen. Når du har lavet den første, kan du så nemt som ingenting overføre teknikken til andre størrelser.

Alt du skal bruge til en stor er 10 - 14 stykker billigt A4 print papir, dobbelt klæbende tape, saks, punch, stempelpude, elastik, lim, klipsemaskine,Hvis du vil lave en blomst til at sætte som pynt i midten er her link til de fire blomster videoer jeg har lavet. Grundprincippet og dermed klippemetoden er det samme i alle 4 blomster:

Lav selv BLÅ Valmue DIY Blue Poppy

DIY: Daisy - Marguerite lav selv blomst af papir

DIY Julestjerne blomst af papir ~Poinsettia Christmas in July

DIY Sunflower tutorial paper/cardboard

Rigtig god fornøjelse og god første Søndag i Advent.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar